Savas Hámlasztás   

                

Toscani AHA Peel Savakkal (Tejsav/Glikolsav/Mandulasav/Szalicilsav)

Ezzel a fájdalommentes kezeléssel minden eddigi módszernél hatékonyabb hámoldást tud végrehajtani a kozmetikus, emellett alkalmas különféle bőrproblémák, kozmetikai hibák kezelésére is.

A savak oldják a szarusejtek közti kötőanyagot, de mélyebb hatást fejtenek ki, mint a biológiai peelingek, mivel a felszíni hámoldás után behatolnak a sejtek közötti réseken át a szaruréteg aljáig, ahol serkentik a sejtosztódást, így elősegítik a bőr regenerálódását.

Az eljárással tökéletesen sima, tiszta, üde bőrt kapunk. A savas kezelést kúraszerűen érdemes igénybe venni,egy kúra egyéntől függően 6-8 alkalom.

 A szaruképződés folyamata, vagyis a bőr "kicserélődése" mintegy 28 nap alatt megy végbe, így a bőr regenerálása, megújítása, vitalitásának növelése nagyjából 1 hónapot vesz igénybe. Ha egy hónapon keresztül heti egy alkalommal elvégezzük a kezelést, az rákényszeríti a bőrt a friss sejtek képzésére, a gyorsabb regenerálódásra, a hatóanyag maximális felszívására, és elősegíti a felületi sérülések gyorsabb lelökődését, kozmetikai hibák,pigmentfoltok, ráncok halványodását,  megszűnését.

A kezelés minden bőrtípusra alkalmazható, végeztével megfelelő hatóanyaggal állítom vissza a bőr pH-ját.

Napjainkban a kozmetikumok között az ún. AHA tartalmú készítmények fénykorukat élik. Az AHA rövidítés alfa- hidroxi-savat jelent, melyek gyümölcsökben és egyes élelmiszerekben fordulnak elő.

A kozmetológiában legelterjedtebben használt sav a glikolsav, mivel szerkezetét tekintve a legkisebb méretű és legjobban felszívódó, legbiztonságosabban használható az alfa-hidroxi-savak közül

Milyen bőrproblémák esetén javasolt a savas mélyhámlasztás? 

Hegek, pattanásos bőr, tág pórusok, májfoltok, gyulladás utáni pigmentfoltok, fénykárosodott bőr és ráncok kezelésére, arcbőr fiatalítására, megújítására.
Az AHA-k nemcsak a hám szarurétegében, de mélyebb hámterületeken és a hám alatti ún. irhában vagy dermisben is jótékony szerkezeti változásokat okoznak

A kezelés után előfordul enyhe bőrpír és kisfokú égő érzés, ami rendszerint pár óra alatt megszűnik ,a kezelés után fontos a fényvédelem.

 

Mikor nem javasolt a savas mélyhámlasztás?

Terhesség és szoptatás idején, herpeszes folyamat, keloid (hegesedés) hajlam esetén,fertőző,lázas állapotnál,egyes gyógyszerek,például  Roaccutan  szedése idején ill. az azt követő 6 hónapban a kezelést nem ajánlom.

                                    

A kezelés csak ősztől -tavaszig végezhető,mikor már nincs erős napsütés és UV-sugárzás,valamint a kezelések után minimum 1-1,5 hétig nem szabad szoláriumba menni,mert  bőrünk pigmentálódhat és sérülhet.

Fényvédő használata kötelező minden kezelés után napokig.